Klíma tisztítás

Klímatisztítás – fertőtlenítés

A klímaberendezés nedves, nehezen hozzáférhető részei optimális környezetet biztosítanak a mikroorganizmusok elszaporodásához, a vírusok és gombák rendkívüli módon kedvelik az ilyen környezetet. A rendszer működése közben az elpárologtatón áthaladó levegő lehűl, ennek következtében pára csapódik le, amely kondenzvíz formájában távozik a rendszerből, Ennek köszönhető, hogy meleg napokon a gépkocsi leállítása után tócsa van az autó alatt. Ennek a víznek egy része viszont bent marad a rendszerben, és a sötét, nedves környezet pedig melegágya a nem kívánt kórokozóknak. Ezek a kórokozók a szellőzőrendszeren keresztül bekerülnek a jármű utasterébe, és azon kívül, hogy kellemetlen szagot árasztanak, komoly légúti megbetegedéseket, allergiás tüneteket okozhatnak!

Ezért nagyon fontos a klímarendszer időszakos tisztítása.  Sokan a kétévente kötelező karbantartást sem végeztetik el az autójuk klímáján, pedig a pollenszűrő cseréjére és a fertőtlenítésre ennél sűrűbben lenne szükség. Szakemberek szerint a poros városi forgalomban a pollenszűrőt drasztikus módon, akár 5 ezer km megtétele után kellene cserélni, a gyártók ennél azért több, 8-10 ezer km-es csereperiódust javasolnak. Első sorban erre az alkatrészre kell odafigyelni, mert az eltömődött pollenszűrő nem képes a megfelelő mennyiségű levegőt átereszteni, ezért csökken a klímaberendezés hatásfoka, és felelős lehet az ablakok párásodásáért is.

Cégünk két féle klímatisztítási módszert alkalmaz:

1: Habos tisztítás. –Ez a módszer az egyszerűbb és olcsóbb tisztítási eljárások közé tartozik. Lényege hogy az aktív habot eljuttatjuk a rendszerbe egészen az elpárologtatóig. (néhány esetben a kesztyűtartót és a kárpitokat is bontani kell, hogy a hab biztosan eljusson az elpárologtatóhoz, ahonnan a kellemetlen szag érkezik). A habot pár percig állni hagyunk. Ezalatt a hab folyadékká alakul és lemossa, lefertőtleníti az elpárologtatót, valamint a szellőzőkben lévő gombákat, baktériumokat. A folyadék a csepegtető tálcán keresztül kifolyik az autóból.
Bővebben: ITT

2: Ózonos tisztítás. – Ez a fajta eljárás mindenképpen hatékonyabb a habos tisztításnál. Egy ózongenerátor segítségével nagy teljesítményű ózont  juttatjuk a rendszerbe, így az a habbal szemben a klíma legkisebb rejtett zugaiba is bejut. Előnye, hogy teljesen vegyszer mentes, kizárólag tiszta ózonnal történik, így különösen javasolt olyan gépjármű tulajdonosoknak, akik valamilyen formában allergiásak a vegyszerekre. Ezen kívül nem csak a klíma rendszert, de az egész utasteret megtisztítja a baktériumoktól, gombáktól, kellemetlen szagoktól az ózon magas fertőtlenítő és oxidáló hatásának köszönhetően. A kárpitokban és az ülésekben is megszünteti dohányfüst által keletkezett szagokat, az atkákat is megöli. A  klímarendszer tisztítása, fertőtlenítése 30 perc, és további 30 perc szellőztetés javasolt.
Bővebben: ITT

A klímatisztítás ára miatt érdeklődjön szervizünkben. (képek, videók)  www.auto17.hu