Klímatöltés

Autóklíma töltés – Klímatöltés

Kevesen tudják, de a járművek légkondicionáló berendezésének utántöltését évente, de maximum 15 ezer kilométerenként érdemes elvégezni. Miért? A klíma berendezés optimális működés mellet is a hűtőközegének 15-20 %-át elveszíti évente. A nem megfelelő mennyiségű gáz miatt a rendszer nem, vagy csak nagyobb teljesítmény mellet tudja az utasteret a kívánt hőmérsékletre hűteni, ezért a rendszer alkatrészei nagyobb terhelésnek vannak kitéve, így élettartamuk jelentősen csökkenhet. Emellett jelentősen megnövekszik a jármű üzemanyag fogyasztása is, tehát hosszútávon mindenképpen megéri az éves ráfordítás a rendszer optimális működésének érdekében.

Klímatöltés menete:

Gépjármű típustól függően minden rendszernek meg van a gyári úgynevezett töltési mennyisége. Ezek az értékek magukon a járműveken is fel vannak tüntetve, amennyiben ez hiányzik( pl az autó törött volt,javítva volt) az adott gépjárműről, úgy cégünk adatbázisa rendelkezik az összes gépjárműhöz tartozó hűtőközeg töltési mennyisségekkel.

– Amennyiben a rendszer üres, úgy egy nyomáspróbával kell kezdeni a töltést. Ilyenkor a rendszert nitrogénnel töltik fel, amellyel ellenőrzik hogy rendszer tömítései megfelelőek, nincs e szivárgás. Ha a rendszer 30 percen keresztül megtartja a 18-20 Bar- os próbanyomást, akkor gáztömörnek minősül.

– Ezután következik a hűtőrendszer vákumolása, ez a rendszerben lévő nedvesség eltávolítása miatt szükséges.

– A hűtőrendszer feltöltése, amely számítógép vezérlésű géppel történik, grammra pontosan a gyári adatbázis értékeit követve. A hűtőközeg olajat is tartalmaz, ez biztosítja a rendszer alkatrészeinek a kenését. Kevesen tudják,de ezért szükséges a klímaberendezést télen is legalább havonta egyszer bekapcsolni, hogy a hűtőközegben lévő olaj biztosítsa a tömítések kenését, megakadályozva azok kiszáradását, ezáltal a rendszer esetleges későbbi szivárgását!

-Uv színező festék hozzáadása. A hűtőközeghez Uv festéket adagolnak, így egy uv lámpa segítségével a későbbi szivárgás helye könnyebben és pontosabban meghatározható.

– A klímarendszer ellenőrzése működés közben.

A klímatöltés ára miatt érdeklődjön szervizünkben. (képek, videók) www.auto17.hu